lördag 1 december 2012

Fläskfilé i balsamicosås

God morgon på er! 1:a december idag, kan ni fatta!! Här har det stormat hela natten, men jag tror det börjar lugna ner sig nu liiite i alla fall....Snön har också hittat hit under natten och vräker ner för fullt nu! Bra om ni frågar mig för det finns inget som skapar så mycket julkänsla som just snö. 

Idag bjuder jag på ett riktigt bra helgrecept när man vill bjuda på något gott som känns lite lyxigt, men ändå är riktigt lättlagat. Perfekt, eller hur? Receptet är från viktväktarna, men omgjort lite.

Fläskfilé i balsamicosås  4 port

1 fläskfilé
salt,peppar
ca 300 g färska champinjoner
ca 1 tsk timjan
1½ msk kalvfond
2 msk balsamvinäger
½-1 msk soja
1½-2 dl vatten
2 dl creme fraiche
färsk persilja

Putsa och skär fläskfilén i skivor som man trycket till lite med handen. Stek i smör och krydda med salt och peppar. Lägg upp på ett fat. Skiva champinjoner i stek i smör en stund. Lägg tillbaka köttet och tillsätt resten av ingredienserna. Låt allt koka ihop lite under lock. Saknar man lock till stekpannan kan man lägga över en bit aluminiumfolie i stället. Garnera med klippt persilja och servera!
Servera med klyftpotatis, pressad potatis eller ris och grönsaker!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar