Kyckling med sötsur sås och nudlar 4 port
350 g kycklingfilé
lite olja
salt, peppar
1 gul lök
2 morötter
1 squash
3 tomater
1 liten burk ananas i skivor (4 skivor)
2 msk ljus soja
1 msk maizena majsstärkelse
1 msk balsamvinäger
1 msk flytande honung
1 tsk sambal oelek
1 tsk malen ingefära
Strimla kycklingen och stek i lite olja och krydda med salt och peppar. Hacka löken, skiva eller strimla morötterna och skär squash i bitar. Stek det lätt några min så att de mjuknar och blanda sedan med kycklingen. Blanda soja, maizena, balsamvinäger, juicen från ananasburken, honung, sambal och ingefära i en skål. Skär tomater och ananas i mindre bitar och rör ner i pannan. Häll på såsen och låt det hela koka ihop några minuter. Smaka av och krydda ev mer och servera med kokta nudlar. Nudlarna kan också blandas ner i kycklinggrytan om så önskas.
Källa: Viktväktarna 5½ point/portion inklusive
175g nudlar (okokt vikt) som fördelas på 4.
Jättegot o enkelt att göra.. Så tacksam för dina recept //Loa
SvaraRaderaSå roligt att höra! Tacksam för dina kommentarer också Loa:)
Radera