Dagens recept blir en skinkgryta som jag gjorde tidigare i veckan. En jättegod gryta som serverades med pasta. Här är det viktigt att köttet får koka riktigt läääänge så att det lätt faller sönder.
Pasta med skinkgryta 4 port
400 g skinkstek (fettet bortskuret)
2 tsk smör
salt, peppar, (chiliexplosion)
2 gula lökar
4 dl passerade tomater
2 dl vatten
1 msk kalvfond
1 msk soja
1-2 tsk sambal oelek
1 tsk oregano
2 paprikor
½ squash
4 stjälkar salladslök
1 knippe färsk bladpersilja
ev vitlök
Strimla köttet och stek i smör och krydda. Flytta över till en gryta. Hacka löken och stek lite lätt innan den blandas med köttet. Häll på tomat, vatten, fond, soja, sambal och oregano. Låt det småkoka under lock i ca 1½ timme. Hacka paprika, squash, salladslök, ev vitlök och persilja och rör ner. Fortsätt och koka i ca 1½ timme till. Köttet ska vara riktigt mört och börja tråda sig när man rör i grytan. Smaka av och servera med kokt pasta och sallad.
Detta blir nästan mer som en "köttsås" men vill man ha det mer som en gryta och kanske servera ris eller potatis till kan man med fördel korta ner koktiden lite och skära kött och grönsaker i lite större bitar. Sen varierar ju koktiden mycket beroende på köttet så testa er fram för bästa resultat!
Källa: Viktväktarna 7,5 points/port inklusive
250 g okokt pasta som fördelas på 4.
Super gott
SvaraRaderaKul att du gillade det! :)
Radera