Blodapelsinsaft ca 1½ liter (konc)
1 kg blodapelsiner
9 dl strösocker
1 msk citronsyra
5 dl vatten
Tvätta apelsinerna noga i varmt vatten och torka av dom. Skala av det yttersta på skalet. Försök att inte få med något av det vita eftersom det kan göra saften besk. Blanda skal, socker och citronsyra i en bunke. Koka upp vattnet och häll det över. Rör om så sockret löser sig och låt det sedan stå tills det svalnar. Rör nån gång då och då. Dela apelsinerna och pressa ur saften. Tillsätt apelsinsaft i lagen och sila sedan. Häll upp saften i flaskor, gärna mörka så behåller den bättre c-vitaminet.
Saften blandas som vanlig och den får en djupare färg desto mer "blodiga" apelsinerna är!
I vanliga fall brukar jag göra saften på vanliga apelsiner och det blir verkligen världens godaste apelsinsaft. Receptet är detsamma, ta vilka apelsiner ni vill. Med blodapelsin kan den ev bli lite syrligare i smaken, men båda är jättegoda!
Hej Therese!
SvaraRaderaJag gillar din blogg - och ser att du också gillar grillat.
Om du tycker det är en bra idé skulle jag vara jätteglad om du ville göra ett gästinlägg hos mig på www.alltomgrill.se - som är en blogg om att grilla året runt. Där finns också lite recept men också mycket annat kul kring grillandets ädla konst. Ta en titt och hör av dig.
Hälsningar,
Magnus
Åå vad kul att göra egen appelsinsaft, jag brukar göra vinbär och jordgubb och sådär men aldrig tänkt på att man kan göra egen apelsinsaft! Det ska jag lägga på minnet!
SvaraRaderaSuperhärliga bilder också!
Tack Nina:) Egen apelsinsaft är bland det godaste som finns så jag kan vart rekommendera dig till att testa!
Radera