Igår blev en thailändsk kycklingsallad till middag, en riktig fredagsfavorit för mig! Både starkt och fräscht på samma gång, riktigt gott! Väldigt enkel och snabblagad rätt är det också!
Thailändsk kycklingsallad 2 port
100 g glasnudlar (okokta)
1 stor röd paprika el 2 mindre (olika färg)
4 salladslökar
1 röd chili
1 knippe färsk koriander eller bladpersilja
200 g kycklingfilé
salt, peppar
2 tsk olja
1 bit färsk ingefära
2 msk japansk soja
saft av 1 citron
Tillaga nudlarna enligt förpackningen och spola de sedan i kallt vatten och låt de rinna av. Hacka paprika och strimla salladslöken på snedden. Kärna ur och finhacka chili. Klipp sönder nudlarna lite och blanda med grönsakerna. Strimla kycklingen och stek i oljan. Krydda med salt och peppar och finriv ner ingefära (ca 2 tsk). Häll över soja, fräs hastigt en kort stund och blanda runt. Häll kycklingen över salladen, tillsätt citron och klippt koriander el persilja och blanda runt. Servera i djupa skålar och toppa gärna med lite extra örter.
Källa: Viktväktarna 5,5 points/port
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar