Saffransrisotto med räkor 2 port
1½ dl avorioris
1 schalottenlök
2 tsk flytande smör
½-1 pkt saffran
3 dl vatten
½ grönsaksbuljongtärning
1 röd paprika
1 dl gröna ärtor
½ dl majskorn
500 g räkor med skal
salt, peppar, cayennepeppar
(färsk örtkrydda)
1 dl creme fraiche 8%
hackad dill
Fräs hackad lök, ris och saffran i smöret. Häll på vatten och smula ner buljongen. Låt det koka under lock på svag värme i 10 min. Hacka paprikan och rör ner tillsammans med ärtor och majs. Koka i ca 10 min till och tillsätt ev mer vatten om det blir för tjockt. En risotto ska vara krämig och inte tjock som gröt. Håll koll så riset inte blir överkokt! När det är klart tar man pannan från spisen och vänder ner räkorna som skalats. Smaka av med salt, peppar och cayenne om man vill ha lite sting. Låt det stå med locket på en liten stund så räkorna också blir varma. Toppa gärna med lite hackade färska örter, jag hade persilja och servera med en klick creme fraiche som smaksatts med hackad dill.
Källa: Viktväktarna 7,5 points/ port.
Risotto som är så gott! Min favorit är med parmesan, sparris och kantareller :)
SvaraRaderaÅåååh....det lät ju supersmarrigt!!! :))
Radera