Kycklinggryta 4 port
4 kycklingfilèer
½ purjolök
1 paprika (valfri färg)
1 tsk curry
3 tsk paprikapulver (mild)
½ tsk mellanmalen svartpeppar
1 msk tomatpuré
1 msk kycklingfond
ca 1 tsk soja
2 dl creme fraiche
2-3 dl grädde (gärna matlagnings)
1 liten burk majs
1 tsk torkad persilja
salt
Skär kycklingen i mindre bitar och stek i omgångar. Skär purjo och paprika i bitar eller strimlor och stek de för sig. Blanda ihop kyckling och grönsaker. Tillsätt curry, paprikapulver, svartpeppar och tomatpurè. Rör om noga och låt det fräsa ihop en stund. Tillsätt kycklingfond, lite soja, creme fraiche och grädde. Låt det stå och småputtra under lock i minst 15 min. Tillsätt majs och persilja och smaka ev av med salt. Servera med kokt ris och sallad.
Denna gryta blev super god.. MVG enligt barnen../linda bystedt
SvaraRaderaSå roligt att ni gillade den, MVG var inget dåligt betyg! Jag blir alltid så glad när jag får så här fina kommentarer!
RaderaKram.
Så fantastiskt god grytan blev!!! Eftersom jag också är från schtaan måste jag ju bara prova den =) /Emmeli Svensson
SvaraRaderaSå roligt att höra att du gillade den!! Extra kul att du är från stan :-)
Radera