Körsbärsmazariner 16 st
3 dl vetemjöl
3 msk strösocker
½ tsk bakpulver
100 g smör
1 ägg
Fyllning:
250 g riven mandelmassa
½ dl strösocker
125 g rumsvarmt smör
2 ägg
ca 1 dl körsbärssylt eller marmelad
Glasyr:
2 dl florsocker
1½ msk vatten
1 krm röd hushållsfärg
Blanda mjöl, socker och bakpulver till degen i en matberedare. Tillsätt smöret i små tärningar och kör snabbt ihop det till en smulig deg. Tillsätt ägget och blanda hastigt ihop en deg. Tryck ut i mazarinformar och ställ de i kyl i minst 30 min.
Blanda mandelmassa och socker till fyllningen. Tillsätt smöret och rör ihop till en smet. Tillsätt ett ägg i taget. Fyllningen gör man lättast med en elvisp.
Lägg en klick sylt i varje form och klicka sedan på mandelfyllningen. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 15-20 min. Låt dom sedan kallna helt. Rör ihop glasyren och bre på. Förvara kallt. Går även bra att frysa, men helst då utan glasyr.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar