måndag 27 oktober 2014

Vegetarisk skördesoppa

Här kommer receptet på soppan som jag lovade....
Soppa är nog den enklaste rätt att få till vegetarisk. Däremot kan just soppa ibland kännas som "lite mat" och kräver mackor eller annat till som gör att man blir mätt. Det är ju absolut inte fel, men om kör viktväktarna kan det dock dra iväg lite gällande points. Denna soppa är däremot väldigt matig och man blir lätt mätt på bara den eller endast en liten smörgås till. Enligt receptet var soppan beräknad till 4 portioner med här räckte den lätt till 6 st istället och ändå var det stora portioner.


Vegetarisk skördesoppa  4-6 port

1 msk olivolja
1 stor gul lök
1 vitlöksklyfta
1 stor purjolök
2 medelstora morötter
2 stjälkar selleri el en bit rotselleri
2 potatisar
1½ liter vatten
3 grönsaksbuljongtärningar
1 burk passerade tomater
2 tsk timjan eller oregano
100 g pasta tex capellini (tunn spagetti)
1 burk kikärtor 400 g
1 klyfta savojkål
1 medelstor squash
salt, peppar
hackad persilja


Värm oljan i en stor kastrull och lägg i hackad lök, pressad vitlök, strimlad purjo och morötter, potatis och selleri som skurits i mindre tärningar. Låt det fräsa ihop lite under omrörning en liten stund och tillsätt sedan vatten, tomater, buljongen och valfri örtkrydda. Låt soppan koka under lock tills grönsakerna känns mjuka, ca 15 min. Tillsätt därefter pastan som byts i små bitar, eller använd annan liten pasta. Låt kikärtorna rinna av och tillsätt dom tillsammans med strimlad kål och squash som skurits i mindre bitar. Låt soppan koka i ca 5 min till och smaka sedan av den innan servering. Tillsätt ev mer vatten om det verkar behövas. Strö gärna över persilja vid servering.


Källa: Viktväktarna 5½ points vid 4 port 
eller 3,5 vid 6 port.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar