Sallad med gulbetor
gulbetor
isbergssallad eller färsk spenat/mangold/ruccola el blandat
olivolja
flytande honung
flingsalt
fetaost
pinjenötter el solroskärnor
Koka gulbetorna i lättsaltat vatten tills dom mjuknat men inte för mycket. Dom ska fortfarande ha lite tuggmotstånd. Skala och klyfta betorna. Strimla isbergssallad och lägg ut på ett stort fat. Finast blir det om man blandar med nån mer sorts sallad. Lägg klyftorna ovanpå som helst ska vara lite ljumna. Ringla över lite olivolja och flytande honung. Strö över lite flingsalt och fetaost. Rosta pinjenötter i en torr stekpanna så dom blir lite ljusbruna, men passa noga så dom inte bränns. Strö över nötterna och servera direkt. Vill man kan man byta ut nötterna mot solroskärnor.
Salladen blev mycket god till köttet igår och jag kan tänka mig att den passar lika bra även till kycklingrätter som till fiskrätter också! Den fantastiska såsen som vi serverade till köttet hittar ni recept på HÄR.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar