Oxfilé i yakinikusås 2 port
250 g oxfilé
2 tsk olja
1 liten gul lök
1 paprika
1 vitlöksklyfta
1 cm färsk ingefära
1 röd chili
1 dl yakinikusås
ev 2 msk vatten
Börja med att koka riset som ska vara till och förbered sedan alla ingredienser för när man väl sätter igång plattan går det undan. Se också till att köttet fått ligga framme i ca 1 timme innan så det hunnit bli rumstempererat. Skär köttet i strimlor, skiva löken och skär paprikan i strimlor eller bitar. Kärna ur och finhacka chilin. Skala ingefära och vitlök.
Hetta upp oljan i en wok eller stekpanna. Se till att den blir riktigt varm. Lägg i kött och lök och stek i ca 2 min. Tillsätt paprika och chili. Riv ner vitlök och ingefära. Blanda runt och stek ca 1-2 min till. Tillsätt såsen och ev lite vatten, blanda runt så allt blir varmt och servera direkt med ris. Toppa gärna rätten med lite rostade sesamfrön (hade tänkt det, men glömde det i alla hast).
Källa: Viktväktarna 5,5 points/portion
(utan ris)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar