Här använde jag färdig pastagrädde som jag hittade i mejerikylen, men den kan bytas mot annan liknande färdig sås eller så gör man en egen ostsås.
Vegetarisk lasagne 6 port
12 st torra lasagneplattor
5 dl pastagrädde
2 dl riven ost
200 g färsk bladspenat
Grönsaksröra:
3 morötter
1 squash
1 röd paprika
½-1 purjolök
1-3 vitlöksklyftor
4 msk tomatpuré
500 g krossade tomater
1 fond du chef grönsaksbuljong
ca 3 dl vatten
salt, peppar
en nypa socker
1 kruka färsk basilika
Börja med att steka bladspenaten i lite smör tills all vätska kokat in.Lägg upp spenaten på ett fat. Skala och grovriv morötterna, grovriv squashen. Stek det tills vätskan kokat in. Tillsätt då strimlad purjo och paprika i mindre bitar. Stek en stund till och rör ner pressad vitlök, tomatpuré och späd med tomatkross och vatten. Rör ner den dallriga buljongtärningen och låt allt få småputtra ihop en stund. Smaka av med salt, peppar och socker. Rör sist ner strimlad basilika. Bottna en form med lite av grönsaksröran och lägg 4 lasagneplattor över. Täck med grönsaksröra, hälften av spenaten och ostsås. Fyll på nya lasagneplattor och upprepa lagren. Avsluta med grönsaksröra och ostsås och stör över den rivna osten. Grädda i 225 grader i ca 20-25 min. Låt den stå 5-10 min innan servering så den får sätta sig lite. Servera med sallad.
Åh den där blir perfekt när svärmor som ör vegetarian kommer över på mat :-)
SvaraRaderaTake care :-)
//Mira
Hoppas den uppskattas av både svärmor och dig själv! :)
RaderaTack så mycket för tipsen! Ska absolut kolla in dom :)
SvaraRadera