Nutellacookies ca 35-37 st
120 g rumsvarmt smör
1 dl brunt farinsocker
5 dl vetemjöl
1½ dl kakao
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
Fyllning:
fryst nutella
Garnering:
strösocker
Börja med att förbereda fyllningen. Forma nutella till teskedsstora kulor som läggs på en bakpappersklädd bricka eller fat. Gör minst 37 st så den räcker till alla kakorna. Det går lättare att forma kulor om nutellan är kylskåpskall. Ställ brickan med kulorna i frysen.
Vispa ihop smör och farinsocker. Vänd ner strösocker och ägg. Rör ihop till en slät massa. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dom. Arbeta ihop en smidig deg. Forma degen till små bollar, platta ut dom och lägg i en kula nutella. Forma till en boll igen och rulla i strösocker. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper och grädda i 200 grader i ca 10 min, eller tills dom plattats ut lite och spricker upp en aning.
Låt kakorna svalna och förvara dom sedan i en burk i kylen eller i frysen. Lite varning på dessa kakor som är otroligt beroendeframkallande och har en förmåga att försvinna fort...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar