Mango och apelsinkräm med hallon 4 port
2 mango
1 apelsin
3 dl apelsinjuice
1 stjärnanis
1 kanelstång
3 äggulor
3/4 dl strösocker
2 msk majsstärkelse
hallon
apelsin
Tvätta apelsinen noga och riv skalet (bara det gula) och pressa ur saften. Blanda saft och skal med apelsinjuice och kryddorna i en kastrull. Koka upp och låt det sedan sjuda ihop i ca 15 min. Sila blandningen. Vispa äggulor och socker riktigt pösigt och rör ner majsstärkelsen. Häll ner apelsinjuicen under omrörning lite i taget. Häll tillbaka blandningen i kastrullen och sjud krämen under omrörning tills den tjocknar (som en vaniljkräm). Låt den svalna. Skala och mixa mango och vänd ner det i krämen. Häll upp i glas och ställ kallt i minst 4 timmar. Garnera med hallon och apelsin innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar