Daimglasstårta
Botten:
3 äggvitor
150 g socker
150 g finhackad sötmandel
Fyllning:
3 äggulor
3 msk socker
3 dl vispgrädde
4 dubbeldaim
Dela äggen, gulor i en bunke och vitor i en. Vispa vitorna till hårt skum. Tillsätt socker och vispa en stund till. Vänd ner finhackad mandel. Mandeln hackas lättast i en matberedare. Kläm fast ett bakplåtspapper i en rund form med löstagbar botten. Smörj papperet och kanten med smör eller olja. Fördela marängsmeten i formen och grädda i 175 grader i 30 min. Lår den kallna och gör sedan fyllningen. Vispa äggulor och socker vitt och pösigt. Vispa grädden fluffigt och vänd sedan försiktigt ihop de. Hacka daimen och vänd ner i smeten. Fördela smeten över marängen och frys den i minst 4 timmar. Ta fram den ca 15 min innan servering och garnera med extra daim och rostade mandelspån.
Ringla gärna chokladsås på faten för ett festligare intryck.
Den ser god ut!
SvaraRaderaTack, den ÄR jättegod! Kan verkligen rekommendera den :)
SvaraRaderaAllt med Daim är ju bara så gott. Den här tårtan verkar supergod!
SvaraRaderaDenna testade jag förra helgen till pappas kalas. Oj, vad gott det blev! Nästa gång tar jag nog bara hälften av daimen tror jag, jag vill nog känna lite mer glasskänsla.
SvaraRaderaJag testade att ha i skal och saft från en apelsin, blev jättegott!
Tack för ännu ett superrecept!
Therese i Örebro
Är denna glutenfri?
SvaraRaderajätte dum fråga men måste få veta...
Den är helt glutenfri, eftersom den inte innehåller något mjöl! Lycka till:)
Radera