Köttfärssoppa 4 port
400g köttfärs
1 gul lök
2-3 morötter
1 klyfta vitkål
3 msk tomatpurè
2 köttbuljongtärningar
1 förpackning passerade tomater
1-1½ liter vatten
1 tsk malen kryddpeppar
ca 1 tsk svartpeppar
1-2 tsk salt
2 lagerblad
persilja
Stek färsen smulig i en stor soppkastrull. Hacka lök och låt den steka med ett tag. Riv morötterna grovt och skär vitkål i små bitar. Rör ner i pannan. Tillsätt också tomatpuré och låt allt få steka ihop nån min. Smula ner buljongtärning, strö på kryddorna rör om och spä med vätskan. Låt soppan småkoka under lock i minst 30 min. Rör ner hackad persilja och servera gärna med en klick creme fraiche och gott bröd!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar