söndag 20 november 2011

Kycklingsås till pasta

Jag har åkt på en rejäl förkylning som satt sig ordentligt i halsen och nedre luftvägarna vilket innebär att jag hostar och kraxar hela tiden och inte kan prata alls. Riktigt trist och onödigt, vill verkligen inte vara sjuk nu. Lars och pappa kämpar för fullt här hemma med att färdigställa köket och jag längtar så tills det blir klar så jag kan göra lite adventsfint. Har knappt nån ork till att fixa mat, men igår gjorde jag i alla fall en god pastarätt med kyckling. En riktigt snabb och enkel kycklingsås eller kycklinggryta som serveras med bandpasta.
Kycklingpasta  4 port

bandpasta till 4 
3 kycklingfilèer
salt,peppar
ca 5 dl grädde/mjölk/creme fraiche 
(blanda gärna eller ta det du har hemma)
1 hönsbuljongtärning
1-2 tsk sambal oelek
maizena redning
ca ½ burk soltorkade tomater i olja
oliver
färsk persilja 

Koka pastan. Strimla kycklingen och stek i smör. Krydda med salt och peppar. Häll på vätskan och tillsätt buljong och sambal oelek. Låt det småputtra ihop en stund. Red ev med maizena till lagom konsistens. Rör ner hackade tomater, klippt persilja och oliver. Servera med pastan och en sallad.

5 kommentarer:

  1. Svar
    1. Kul att du gillade den! Det här är något vi gör ganska ofta, dels för att det är så gott och sen att det är så snabbfixat.

      Radera
  2. Hej!
    Vi har lagat denna rätten flera gånger och även bjudit släkt och vänner på den. Alltid en given succe'!
    Tack!

    SvaraRadera
  3. Tog bort de soltorkade tomaterna och oliverna men blev super gott!! enkelt oxå, är 16 år så de va perfekt, haha!

    SvaraRadera