Räksallad 4port
1 kg räkor med skal
2 dl ris
isbergssallad
gurka
tomater
1 burk majs
fetaost
1 burk oliver
4 ägg
olivolja smaksatt med citron
grekisk salladskrydda
Dressing:
2 dl turkisk yoghurt el gräddfil
2-3 msk chilisås
1 vitlöksklyfta
italiensk salladskrydda
Dressingen: Rör ihop allt och smaka av med kryddan. Om yoghurt används kan man ev droppa ner lite mjölk för att tunna ut den lite. Låt den sedan stå kallt fram till servering.
Börja med att koka riset. När det är klart, ringla ner lite olivolja och krydda med grekisk salladskrydda. Låt det kallna. Koka äggen och låt de svalna i kallt vatten. Skala räkorna, hacka sallad, gurka och tomater. Blanda grönsakerna i en stor salladsskål. Blanda ner fetaost, majs och oliver. Tillsätt riset och räkorna. Blanda runt och garnera med äggen. Servera med dressingen och vitlöksbröd!
Perfekt mat till fredagsmyset. Passar också jättebra en varm sommardag, även om det känns långt borta nu.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar