Fisksoppa med tomat 4 port
1 pkt torsk 400g
1 purjolök
3 normalstora potatisar
ca 3 dl frysta ärtor och majs
1 pkt krossade tomater 500g
1 liter vatten
2 fiskbuljongtärningar
1-2 tsk salt
(vitpeppar)
1 tsk torkad basilika
2 msk fryst dill
Skölj purjon noga och skär i bitar. Fräs den lätt i smör i en soppkastrull. Skala och skär potatisen i mindre tärningar. Tillsätt de i kastrullen. Smula ner fiskbuljong och häll på tomater och vatten. Låt allt koka under lock ca 20 min eller tills potatisen mjuknat. Skär fisken i bitar och tillsätt tillsammans med ärtor och majs samt kryddor. Lår soppan sjuda på svag värme tills fisken är genomkokt och allt är varmt. Smaka av och krydda ev med mer salt och vitpeppar. Servera med gott bröd!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar