Revbensspjäll i ugnen
3 kg revben
1 dl soja
1 dl koncentrerad svartvinbärssaft
½ dl flytande honung
2 rivna vitlöksklyftor
2 msk riven färsk ingefära
1 msk rödvinsvinäger (el balsamvinäger)
1 tsk malen vitpeppar
2 tsk salt
Skär revbenen i mindre bitar och lägg ut i långpannan eller i en stor ugnsform. de ska ligga ganska tätt. Blanda ihop resten av ingredienserna i en bunke. Häll marinaden över revbenen. Blanda runt noga och massera in marinaden i köttet. Stek sedan i ugnen på 100 grader i minst 3-4 timmar. Vänd köttbitarna några gånger under tiden. Köttet ska vara mört och släppa från benen då det är klart. Spara skyn om kött ska frysas in. Värm då köttet i en kastrull tillsammans med skyn. Blir nästan ännu godare då!
Igår serverade jag revbensspjällen med kokt potatis och en klassisk ugnsomelett med champinjonstuvning. Blev otroligt gott!
Det var ett mycket bra recept. Superenkelt och supergott.//Britt
SvaraRaderaJa, visst är det Britt! Jag älskar verkligen detta recept och gör det alltid till jul!
RaderaDetta blir julens revbensspjäll!! Tack för receptet:-D god jul...Annika
SvaraRaderaLycka till med spjällen och hoppas du får en riktigt fin jul!
RaderaKram!