Enkel filmjölkslimpa 2 st
9 dl rågsikt
2 tsk bikarbonat
2 tsk fänkål
2 tsk anis
6 dl filmjölk
2 dl brödsirap
Blanda de torra ingredienserna i en stor bunke. Blanda ihop fil och sirap i en annan bunke och häll sedan det över det torra. Rör ihop till en tjock smet med hjälp av en trägaffel eller slev. Klä 2 avlånga bakformar med bakplåtspapper och klicka ner smeten. Grädda i 175 grader i 1 timme i nedre delen av ugnen. Låt de svalna lite och ta sedan upp de ur formarna och låt de kallna under bakduk.
Jag brukar ofta baka detta bröd i stora långpannan men då följer jag Detta recept.
Så kika gärna in det om ni vill baka det i långpannan. Brödet passar jättebra att frysa in!
Ser jätte gott ut. Det kanske jag ska testa nästa gång jag bakar bröd :)
SvaraRaderaJa det blir riktigt gott och saftigt bröd! Verkligen superenkelt bröd att baka :)
Radera