Snabb kinagryta 4 port
600 g fläskkött tex fläskytterfile utan fett
1 stor gul lök
salt, peppar
paprikapulver
5 msk kinesisk soja
1 påse wokgrönsaker
ca 4 dl vatten
1 fond du chef grönsak eller annan buljong
1 msk balsamvinäger
1 msk flytande honung
sambal oelek
½ dl salta jordnötter
Strimla köttet och stek med kryddor i lite smör. Hacka löken och tillsätt och låt den få fräsa med en stund. Tillsätt soja och hälften av vattnet och låt det småkoka under lock en stund så köttet blir mört, ca 30 min. Tillsätt grönsakerna och mer vatten, buljong, balsamvinäger och honung. Låt det koka ihop under lock. Smaka av med sambal och strö över jordnötterna just innan servering.
Källa: Viktväktarna 5 points/port
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar