Idag tänkte jag tipsa om en god fläskfilépasta som passar extra bra som helgmiddag eller fredagsmat. Lars är inte jätteförtjust i denna rätt men jag tycker det är jättegott i alla fall!
Pasta med fläskfilé 4 port
500 g fläskfilé
8-10 färska champinjoner
2 tsk olja
2 dl creme fraiche 8%
1 kruka färsk basilika
rivet skal av 1 citron
1 vitlöksklyfta
salt, peppar
220 g tagliatelle
Skär fläskfilén i strimlor och skiva champinjonerna. Stek först fläskfilén i oljan, krydda med lite salt och peppar och tillsätt champinjonerna mot slutet så de får fräsa med ett tag. Mixa creme fraiche med basilikabladen och tillsätt i pannan. Tillsätt också finrivet citronskal och pressad vitlök. Låt det få puttra ihop lite och tillsätt lite vatten om det verkar behövas (jag gör alltid det för att få mer sås). Smaka av med salt och peppar. Koka pastan enligt förpackningen och servera direkt med en god sallad och gärna färsk lättkokt sparris!
Källa: Viktväktarna 7,5 points inkl pastan
Ser riktigt gott ut!
SvaraRaderaTack Fia! Ja jag tycker det är riktigt gott:)
Radera