Kycklingfrikassé 4 port
500 g kycklingfilé
1 msk flytande margarin
1½ tsk paprikapulver
3 msk vetemjöl
3-4 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
1 dl creme fraiche (8%)
1 dl lättmjölk
2 paprikor
salt, peppar
hackad persilja
1 dl riven ost (17%)
Strimla kycklingen och stek den i smöret så den får yta runtom. Strö över paprikapulver och mjöl. Rör om ordentligt och häll på vatten och smula ner buljongen. Tillsätt creme fraiche och mjölk och låt det koka upp. Strimla paprikorna och tillsätt. Låt grytan koka ihop en stund. Smaka av med salt och peppar och rör ner ost och persilja. Rör så osten smälter och servera direkt med kokt ris och sallad!
Källa: Viktväktarna 4,5 points/port
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar