Gratinerad hummer 4 port
2 kokta hummrar
1 schalottenlök
8 mindre färska champinjoner
1 vitlöksklyfta
smör
1½ msk vetemjöl
ca ½ dl vitt vin
ca 3 dl grädde
salt, vitpeppar
riven västerbottensost
Dela hummrarna (HÄR ser du hur man gör) och gröp ur köttet. Skala och finhacka schalottenlöken, skär champinjonerna i små bitar. Stek lök och champinjoner i smör. Finhacka vitlök och rör ner. Pudra över mjölet och späd med grädde och vin till suvning-konsistens. Hacka hummerköttet och vänd ner. Smaka av med salt och peppar.
Lägg hummerskalen i en ugnsform och fyll de med stuvningen. Strö över osten och gratinera i 250 grader tills osten smält och fått lite fin färg. Stuvning som ev inte ryms sparas och serveras vid sidan om. Servera med färskt gott bröd!
Mums! Vi åt också hummer, men med en annan smaksättning! Har dock inte hunnit få upp receptet på bloggen än!
SvaraRaderaGod fortsättning!
Ja, visst är det gott med hummer! En riktig nyårsklassiker som kommer att lagas fler gånger och även att testa fler smaksättningar i framtiden:)
Radera