måndag 1 augusti 2011

Tunna revbensspjäll på grillen

I lördags testade vi för första (men inte sista) gången att grilla tunna spjäll. Jisses så gott det blev! Rekommenderas verkligen! Det krävs visserligen lite förarbete men väl på grillen säger det bara svich så är det klart. Tillbehören bestod av pommes, fetaostsallad, hemmagjord coleslaw, små chorizokorvar och djävulssås som ni hittar recept på HÄR.
Tunna revbensspjäll på grillen 4 port

1,5 kg tunna revbensspjäll
3 l vatten
1 stor morot i bitar
 1 gul lök i klyftor
1 vitlöksklyfta krossad
½ dl soja
2 tsk salt
6 vitpepparkorn
Glaze:
1 dl ketchup
1 dl sweet chilisås
1 msk ox-eller kalvfond
1 msk soja
2 msk honung
2-3 pressade vitlöksklyftor
1 msk färsk riven ingefära
1 tsk paprikapulver
1 krm svartpeppar
några stänk tabasco

Koka upp vattnet med grönsaker och kryddor. Lägg sedan ner spjället och låt det småkoka under lock i ca 1 timme. Ta upp och låt det rinna av. Blanda ihop allt till glazen. Lägg spjällen på grillen och pensla med glazen. Det ska bara få en riktigt fin yta eftersom köttet redan är tillagat. Servera med tillbehören.
Glöm inte att lägga fram servetter....det finns en viss risk för att man kan bli lite kladdig om fingrarna ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar