fredag 12 augusti 2011

Kanelbulle-sockerkaka

Igår bakade jag för första gången en kanelbulle-sockerkaka. Receptet har dykt upp flera gånger när jag "surfat" på matsajter. Lät riktigt gott så nu kände jag att det var dags att testa. Resultatet???- Helt super!!! Verkligen jättegod och saftig kaka. Rekommenderas verkligen.
Kanelbulle-sockerkaka
 
175 g smör + 25 g ovanpå
2½ dl socker
2 ägg
3 dl gräddfil
4½ dl vetemjöl
1 msk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
 
Fyllning:
1 dl socker
3 msk kanel 
 
Rör 175 g smör och socker vitt och poröst. Tillsätt äggen, ett i taget och därefter gräddfil. Blanda de torra ingredienserna och rör ner. Blanda socker och kanel till fyllningen. Klicka ner hälften av smeten i en smord och bröad sockerkaksform. Strö på hälften av fyllningen. Klicka på resten av smeten och sen resten av fyllningen. Klicka på smöret och grädda i 175 grader i ca 45-60 min nederst i ugnen.
  Verkligen jättesaftig och god! Dessutom doftar det helt underbart i köket....som kanelbullar såklart.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar