Kanelbulle-sockerkaka
175 g smör + 25 g ovanpå
2½ dl socker
2 ägg
3 dl gräddfil
4½ dl vetemjöl
1 msk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
Fyllning:
1 dl socker
3 msk kanel
Rör 175 g smör och socker vitt och poröst. Tillsätt äggen, ett i taget och därefter gräddfil. Blanda de torra ingredienserna och rör ner. Blanda socker och kanel till fyllningen. Klicka ner hälften av smeten i en smord och bröad sockerkaksform. Strö på hälften av fyllningen. Klicka på resten av smeten och sen resten av fyllningen. Klicka på smöret och grädda i 175 grader i ca 45-60 min nederst i ugnen.
Verkligen jättesaftig och god! Dessutom doftar det helt underbart i köket....som kanelbullar såklart.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar