VB-ostfyllda färsbiffar 4port
500g färs av älg,kalv eller nöt
2 msk potatismjöl
1 ägg
mjölk eller grädde
1 msk kalvfond
1 msk riven gul lök
salt,peppar
vb-ost i bitar
Blanda färs med potatismjöl, ägg, fond, lök, salt och peppar. Späd med mjölk eller grädde till lagom konsistens. Dela färsen i 8 delar. Forma en platt biff, lägg dit en ostbit och forma en bullig biff. Stek biffarna i smör tills de fått fin färg. Efterstek i ugnen 150 grader ca 15 min tills de är genomstekta.
Karl-johansvampsås
ca 300g karl-johansvamp
1 msk fin-finhackad gul lök
smör
2 msk vetemjöl
4 dl grädde/mjölk
fond (jag hade kycklingfond)
salt, peppar
soja
Skär svampen i bitar och stek i smör tillsammans med löken. Strö över mjöl och späd med grädde och/eller mjölk. Smaka av med fond (jag gillar kycklingfond i såser eftersom den är ganska mild i smaken och är en bra smakförstärkare och passar till det mesta), salt och peppar. Droppa ner lite soja för färgens skull.
Biffarna serverade med sås, mandelpotatis, lättkokta morötter och en klick gelé. Otroligt gott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar