Smörgåstårta med skaldjur
1 3-delad smörgåstårtebotten
mjölk att fukta bottnarna med
Fyllning1:
ca 1 dl skalade räkor
1 pkt crabfish
1 liten burk ananas i skivor
lite torkad dill
1 dl creme fraiche
1 tsk majonnäs
Fyllning2:
5 hårdkokta ägg
ca 3 msk kalles kaviar
1 dl vispad grädde
Ovanpå:
ca 2 dl vispad gädde
ca 1 msk majonäs
Garnering:
5 hårdkokta ägg
ost
skalade räkor
cocktailtomater
gurka
ruccolasallad
citron
torkad dill
Börja liksom med smörgåstårta #1 att vispa 3 dl grädde för enkelhetens skull.
Lägg ut botten nr 1 på ett stort fat. Pensla med mjölk. Hacka crabfish och ananas. Blanda med räkor,dill,creme fraiche och majonnäs till en röra. Bre ut på botten och lägg över botten nr 2. Pensla med mjölk. Hacka äggen och blanda med grädde och kaviar. Bre ut och lägg på botten nr 3. Blanda resten av grädden med majonnäs och bre på ett lager så det täcker. Plasta och ställ i kylen till nästa dag. Spara överbliven grädde.
Bre på ytterligare ett lager grädde och garnera tårtan efter eget tycke och smak.
Mums...Smörgåstårta är ju så himla gott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar