Grillad laxfilé
1 hel bit laxfilé med skinn
citronpeppar
färsk eller torkad dill
Krydda laxen med ganska mycket citronpeppar och dill. Salt behövs inte.
Använd gärna briketter och lägg de på ena halvan i grillen. När de blivit grå och fin glöd bildats lägger man laxen på halvan utan kol.
Passa gärna på att grilla sparris till som blir riktigt gott på grillen. Pensla bara med lite olja och strö på lite salt. Grilla lite lätt över glöden och flytta sedan över till laxen. Lägg på locket och grilla tills laxen är klar. Tar ca 15-20 min. Grilla inte för länge för då blir fisken lätt torr.
Supersaftig lax får man när man grillar den på detta vis. Här serverad med färskpotatis och 2 goda såser.
Räksås till lax
2 dl turkisk yoghurt eller creme fraiche
1 msk majonnäs
1 tsk chilisås
lite pressad citron
2 finhackade salladslökar
1-2 msk stenbitsrom
1 dl räkor utan skal grovhackade
klippt dill
salt,citronpeppar
Blanda yoghurt, majonnäs, chilisås,citron, lök, rom, räkor och dill. smaka av med kryddor.
Mangosås
2 dl turkisk yoghurt eller creme fraiche
1 färsk mango i bitar
1 knippe färsk hackad mynta
lite flytande honung
salt, vitpeppar
Blanda yoghurt, mango och mynta. Smaka av med salt, peppar och honung. Denna sås är också riktigt god till kyckling.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar