Pizzabullar ca 40 st
50 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1 tsk salt
1 msk socker
1 ägg
3 dl fullkornsvetemjöl
ca 10 dl vetemjöl
Fyllning:
1 dl ketchup
1 dl chilisås, gärna het
400 g rökt skinka i tunna skivor
4 dl riven ost
pizzakrydda
Pensling:
1 uppvispat ägg
Smält smöret och blanda i mjölken och värm till 37 grader. Lös jästen med vätskan och tillsätt de övriga ingredienserna. Låt degen jäsa övertäckt i 30 min. Ta upp degen på mjölat bord och arbeta den smidig. Dela i två bitar och kavla ut. Bre på tomatsås och strö på pizzakrydda. Hacka skinkan fint och strö över, samt osten. Rulla ihop och skär i skivor. Lägg ut på en bakpappersklädd plåt, eller i bullformar. Låt jäsa övertäckta i 20 min. Pensla med ägg och grädda i 225 grader, ca 10 min.
Supergoda nygräddade till soppa eller en kopp gott te. Som mellanmål eller på buffén.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar