KÖTTBULLAR I GRÄDDSÅS MED VITKÅLSMOS
1500 g blandfärs
1 gul lök fint riven
2 ägg
2 dl vispgrädde
2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 krm malen kryddpeppar
1 tsk torkad persilja
Blanda ihop allt till en smet. Forma jämnstora bollar och lägg på bakpappersklädd plåt. Tillaga i 200 grader i ca 10 min. Ta ut och stek sedan i smör i en stekpanna. Dom som inte ska ätas för stunden behöver inte stekas på utan frysas direkt dom kallnat.
GRÄDDSÅS till 4port
3 dl vatten
2 msk kalvfond
4 dl vispgrädde
100 g philadelphiaost
1 tsk dijonsenap
Ev lite soja, salt och peppar
Vispa ner vatten och fond i pannan där köttbullarna stekts. Låt koka ner lite. Häll på grädde, philadelphiaost och dijonsenap. Koka upp och smaka av. Lägg ner köttbullarna och låt det småkoka ihop lite.
VITKÅLSMOS:
Ca 1/2 vitkålshuvud
Salt
50 g smör
Skär kålen i mindre bitar och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt kålen rinna av ordentligt. Mixa den sedan slät med smör och smaka av innan servering. Har inga exakta mått här utan man får testa sig fram till lagom smak och konsistens.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar