KRÄMIG CHAMPINJONSOPPA 4port
500 g färska champinjoner
1 stor gul lök
1 msk smör
5 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar eller motsvarande fond
1 tsk torkad timjan
3 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
Ev salt, peppar, chiliexplosion
Hacka lök och champinjoner och stek i smör i en stor kastrull. När svampen släppt vätskan häll på vatten och buljong och timjan och låt det småkoka under lock ca 5-10 min. Tillsätt grädde och creme fraiche och låt det koka upp. Smaka av och mixa gärna lite så blir den extra krämig, men inte helt slät det är gott med lite mindre bitar.
SNABBT MUGGBRÖD
1 msk mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
3/4 tsk bakpulver
1/2 tsk vallmofrön
1 nypa salt
1 ägg
1 msk vispgrädde
Blanda ihop det torra och tillsätt sedan ägg och grädde. Rör snabbt ihop en smet och häll i en smord liten form/skål/mugg. Tillaga på full effekt i micron i 2 min. Ta ut brödet ur formen, dela i 2 halvor och rosta det gärna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar