söndag 31 januari 2021

Köttfärsbiffar med champinjonsås

Sååå gott detta var! Passar lika bra till vardags som till en helgmiddag. Servera med valfria tillbehör. 
KÖTTFÄRSBIFFAR MED CHAMPINJONSÅS 4 port 
500 g nöt eller blandfärs 
1 gul lök riven 
1 ägg 
1/2 dl vispgrädde 
1 tsk salt 
1 tsk pepparmix 
Chiliexplosion 
Blanda ihop allt och forma 8 biffar och stek i smör. Ta upp dom och gör såsen i samma panna. 
SÅSEN:
250 g färska champinjoner 
2 dl creme fraiche 
3 dl vispgrädde 
100 g philadelphiaost 
1 msk kalvfond 
1 msk tamarisoja 
2 tsk pepparmix 
1 tsk dijonsenap 
Skiva svampen och stek i smör i pannan där biffarna stekts. När dom släppt vätskan häll på creme fraiche, grädde, philadelphiaost, soja och fond. Koka upp och smaka av med senap och pepparmix. Lägg tillbaka biffarna och låt allt bli varmt ihop. 
Jag serverade med ugnsrostade grönsaker. Men även blomkålsris eller mos på vitkål eller blomkål passar perfekt! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar