KÖTTFÄRSBIFFAR MED CHAMPINJONSÅS 4 port
500 g nöt eller blandfärs
1 gul lök riven
1 ägg
1/2 dl vispgrädde
1 tsk salt
1 tsk pepparmix
Chiliexplosion
Blanda ihop allt och forma 8 biffar och stek i smör. Ta upp dom och gör såsen i samma panna.
SÅSEN:
250 g färska champinjoner
2 dl creme fraiche
3 dl vispgrädde
100 g philadelphiaost
1 msk kalvfond
1 msk tamarisoja
2 tsk pepparmix
1 tsk dijonsenap
Skiva svampen och stek i smör i pannan där biffarna stekts. När dom släppt vätskan häll på creme fraiche, grädde, philadelphiaost, soja och fond. Koka upp och smaka av med senap och pepparmix. Lägg tillbaka biffarna och låt allt bli varmt ihop.
Jag serverade med ugnsrostade grönsaker. Men även blomkålsris eller mos på vitkål eller blomkål passar perfekt!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar