KYCKLING I CAFÉ DE PARIS-SÅS 4 port
Ca 700 g kycklinglårfile
Salt och peppar
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 pkt skivad bacon
Småtomater på kvist
Såsen:
21/2 dl vispgrädde
100 g philadelphiaost
1 msk tomatpuré
2 msk kycklingfond
2 msk sweet chilisås less sugar
1-2 msk tamarisoja eller japansk
1-2 msk dijonsenap
1 krm cayennepeppar
Ca 2 tsk av vardera:
Paprikapulver
Curry
Torkad dragon
Santa Maria franska örter
Skär bacon i bitar och stek det först. Ta sen upp det ur pannan och stek kycklingen i baconfettet. Salta och peppra lite. Den behöver bara få färg och yta. Lägg över i en ugnsform. Hacka och stek sedan lök och vitlök och fördela över kycklingen. Koka ihop allt till såsen och smaka av och krydda efter eget tycke. Häll såsen över kycklingen och strö över bacon och lägg på tomaterna. Tillaga i ugnen i 200 grader i ca 30 min. Servera med valfria tillbehör. Jag hade blomkålsris blandat med smörstekt svartkål som vart supergott!
Ser gott ut men ska det verkligen vara 2 tsk av alla kryddorna??
SvaraRadera