900 g fläskkött tex skinkstek, bog, kotlettrad eller kyckling
Smör till stekning
Salt och peppar
2 vitlöksklyftor
1 dl tomatpuré
2-3 dl vatten
1 msk kalvfond (eller kycklingfond till kyckling)
1 msk torkad oregano
200 g färska champinjoner
1 grön paprika
2 dl creme fraiche
100-200 g ädelost tex gräddädel
Skär köttet i bitar, stek i smör i omgångar och krydda med salt och peppar. Lägg över köttet i en gryta. Tillsätt tomatpurén, pressad vitlök, fond, oregano och vatten. Låt det småkoka under lock tills köttet känns mört. Tid beror på val av kött, men ca 1 timme för fläskkött. Skiva och stek champinjoner och tillsätt i grytan tillsammans med tärnad paprika, creme fraiche och smulad ädelost. Låt det småputtra ihop lite. Smaka av under tiden och tillsätt ost efter egen smak. Klipp gärna över lite färsk persilja innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar