lördag 9 januari 2021

Panerad flundra med kall sås

Dagens middag blev frasig stekt flundra panerad i mandelmjöl och parmesanost, ugnsrostad färsk broccoli och kall dillsås. Sååå gott så!! En riktig vardagsfavorit som även funkar bra på helgen. 

Panerad flundra 4 port 
500 g flundra, rödspätta eller torsk går också bra 
Uppvispat ägg 
Mandelmjöl 
Finriven parmesanost 
Salt, citronpeppar 
Smör till stekning 
Tina fisken om den varit fryst och torka den med hushållspapper. Blanda mandelmjöl med finriven parmesanost, lite salt och citronpeppar. Doppa fisken i uppvispat ägg sen i mjölblandningen. Stek på medelvärme i rikligt med smör. Försök inte vända för tidigt då går det bara sönder. 

Kall dillsås som på skolan 4 port 
2 dl gräddfil 
1 dl creme fraiche 
1 dl filmjölk 
1/2 dl majonnäs 
1/2 dl bostongurka
1 knippe finhackad färsk dill eller 2 msk fryst 
1 msk citronsaft 
2 msk hackad kapris 
Citronpeppar, salt
Blanda ihop allt och smaka av med kryddor. Ställ gärna kallt en stund innan servering. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar