Panerad flundra 4 port
500 g flundra, rödspätta eller torsk går också bra
Uppvispat ägg
Mandelmjöl
Finriven parmesanost
Salt, citronpeppar
Smör till stekning
Tina fisken om den varit fryst och torka den med hushållspapper. Blanda mandelmjöl med finriven parmesanost, lite salt och citronpeppar. Doppa fisken i uppvispat ägg sen i mjölblandningen. Stek på medelvärme i rikligt med smör. Försök inte vända för tidigt då går det bara sönder.
Kall dillsås som på skolan 4 port
2 dl gräddfil
1 dl creme fraiche
1 dl filmjölk
1/2 dl majonnäs
1/2 dl bostongurka
1 knippe finhackad färsk dill eller 2 msk fryst
1 msk citronsaft
2 msk hackad kapris
Citronpeppar, salt
Blanda ihop allt och smaka av med kryddor. Ställ gärna kallt en stund innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar