För att göra kålrotspommes skär man kålrot i pommesliknande stavar. Blanda med olja och lägg ut på bakpappersklädd plåt. Tillaga i 225 grader tills dom fått lite färg och blivit lite krispiga. Blir dock inte lika krispiga som vanlig pommes, men supersmarriga ändå! Har man fritös kan man köra dom i den istället.
500 g köttfärs
1 riven gul lök
1 riven vitlöksklyfta
1 ägg
Ca 1/2 dl vispgrädde börja med lite mindre
1 tsk salt
1 tsk pepparmix
3 dl vispgrädde
1 dl creme fraiche
Ca 50 g philadelphiaost
1 msk oxfond
2 tsk pepparmix
Blanda ihop allt till biffarna. Forma 8 biffar och stek i smör. Ta upp och lägg dom på sidan. Rör ner allt till såsen i stekpannan och låt det småkoka ihop lite. Philadelphiaosten reder såsen så ta lite åt gången tills den är lagom i konsistensen. Lägg ner biffarna och låt allt bli varmt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar