lördag 23 januari 2021

Mjuk pepparkaka med lingonfrosting (lchf)

Denna mjuka pepparkaka bakade jag till min födelsedag på Lucia. Passade riktigt bra istället för tårta då. Jättegod och saftig kaka! Gjorde en utflykt till stugan, eldade lite och fikade av kakan och drack varm glögg. Sååå gott och riktigt mysigt! Kakan är supergod även utan frostingen. Pudra den istället då med sukrinmelis innan servering. 
MJUK PEPPARKAKA MED LINGONFROSTING 
150 g smör 
1 msk pepparkakskrydda
4 ägg
1 dl sukrin gold 
2 dl mandelmjöl 
2 msk kokosmjöl 
2 tsk bakpulver 

Smält smöret och blanda ner pepparkakskrydda. Vispa ägg och sötning riktigt poröst med elvisp. Blanda ihop allt det torra och vispa försiktigt ner det i smeten. Rör sist ner smöret och blanda till en jämn smet. Klä en brödform med bakplåtspapper och häll ner smeten. Grädda nederst i ugnen i 175 grader i ca 30-35 min. Känn med sticka när den är klar. Låt den svalna och ta ur den ur formen. 

LINGONFROSTING:
200 g philadelphiaost 
100 g rumstempererat smör
3 msk sockerfri lingonsylt 
1 dl sukrinmelis 
1 krm vaniljpulver 
Vispa ihop allt till en jämn smet och bre ut på kakan när den kallnat helt. Garnera gärna med färska/frysta lingon. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar