OSTKAKA ca 8-10 port
250 g mascarpone
4 ägg
2 1/2 msk sötning tex nicks use like sugar
2 dl vispgrädde
3 dl keso
1 1/2 dl mandelmjöl
2 msk kokosmjöl
1 1/2 dl mandelspån
1 tsk vaniljpulver
3 droppar bittermandelarom
Vispa ägg och sötning riktigt poröst med elvisp. Vispa sen ner mascarpone, grädde, keso, vaniljpulver och bittermandelarom. Blanda mandelmjöl, kokosmjöl och 1 dl av mandelspån och rör ner i smeten. Häll över i en smord form, strö över resten av mandeln och grädda i 200 grader i nedre delen av ugnen i ca 40 min eller tills den har "satt sig" och inte längre är rinnig. Kolla med en gaffel, tiden varierar beroende på vilken form man har. Låt kakan svalna lite och servera med lättvispad grädde och bär.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar