OBS! Måste tillägga att den bör bakas minst en dag innan den ska ätas. Blir så mycket godare när den får stå och safta till sig nån dag.
Punschtårta
2 ägg
2 dl socker
1½ dl mjölk
1½ dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
2 msk kakao
Lag:
100 g smör
1 dl kokt kaffe
4 msk florsocker
2 tsk vaniljsocker
Garnering:
3 dl vispgrädde
2 punschflaskor (godis)
hyvlad mörk choklad
Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt mjölken. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner de. Vänd ihop allt till en slät smet. Smörj och bröa en form med löstagbar botten. Gärna mindre ca 24 cm i dm. Häll över smeten i formen och grädda i 175 grader, 35-40 min. Den ska kännas klar. Lossa kanten och för över kakan på ett fat. Stich försiktigt lite med en gaffel i kakan. Koka ihop lagen och skeda den över den varma kakan. Täck med plastfolie och låt den kallna helt. Vispa grädden. Töm ut punschen i grädden, hacka chokladen och blanda ner. Bre grädden över tårtan och hyvla över mörk choklad.
Låt den nu stå minst en dag. Garneringen kan ev göras samma dag den ska serveras, men blir ännu saftigare om grädden också är på dagen innan.
Väl värd att vänta på.....
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar