Orientalisk köttgryta 4 port
ca 500g skinkstek, karré, kotlettrad
1 stor gul lök
smör
salt,peppar
vatten
1 köttbuljongtärning
3-4 morötter
3-4 selleristjälkar
1 liten burk champinjoner
1 burk bambuskott
1 burk böngroddar
1 liten burk krossad ananas
1 msk färsk riven ingefära
soja
ev maizena
Strimla köttet och finhacka löken. Stek i omgångar i smör och krydda med salt och peppar.Lägg över i en gryta. Häll på vatten så det täcker och buljongtärning. Låt det småkoka under lock ca 1 timme. Köttet ska kännas mört, men inte helt klart. Tillsätt morötter och selleri i skivor och låt det koka vidare tills grönsakerna är mjuka och köttet klart. Tillsätt resten av ingredienserna och soja efter smak och färg. Riv ner ingefära och smaka av grytan. Låt allt koka ihop nån min. Red ev med maizena. Servera med kokt ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar