torsdag 8 september 2011

Squashinläggning

Känns som ligger lite efter med uppdateringen här på bloggen. Det får bli skärpning hädanefter. Här kommer i alla fall recept på en god squashinläggning som passar bra att göra på hösten med färska, fina råvaror. Gott som tillbehör till allt kött.
 Squash-lök-paprikamix

1½ kg squash
3-5 gula lökar
3-4 paprikor gula eller röda

saltlag:
2 liter vatten
1½ dl salt

ättikslag:
4½ dl ättikssprit
4½ dl vatten
6 dl socker
1½ msk senapsfrö
1½ tsk gurkmeja
1½ tsk malen koriander

Skala ev squashen. Dela och kärna ur. Skär alla grönsaker i lika stora bitar. Lite större än sockerbitar. Koka upp saltlagen i en stor kastrull. Lägg i grönsakerna. Det ska inte koka nu så ta kastrullen från spisen och låt allt svalna. Förvara det sedan kallt över natten till dan efter. Sila av saltlagen och koka upp ättikslagen. Koka och skumma väl. Lägg i grönsakerna och låt det sjuda i ca 8 min. Skumma av igen och häll upp i väl rengjorda burkar. Förvaras svalt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar