tisdag 27 september 2011

Fylld lunchkorv med sås i ugn

Tror att vi äter den här rätten alldeles för sällan, för varje gång jag lagat det säger vi: Gud så gott, det här var det länge sen vi åt.....! Ja, det stämmer nog att vi inte äter det så ofta, men kanske är det just därför det är så himla gott när vi väl gör det! 
Fylld lunchkorv i ugn  3 port

1 pkt lunchkorv (3st)
1 gul lök
2 msk smör
2 msk vetemjöl
ca 4 dl mjölk
senap
salt,peppar

Skala och hacka löken. Låt den steka en stund så den mjuknar. Skär ett snitt i korvarna längsmed, men inte helt igenom och inte ända ut i ändarna. Lägg korvarna i en smord ugnsform och fyll de med löken. Lök som ev blir över läggs ner i formen. Smält smör och rör ner mjölet. Späd med mjölk till en lagom tjock sås. Smaksätt med senap, salt och vitpeppar. Häll såsen över korven och gratinera i 200 grader ca 20 min. Servera med potatis och grönsaker. 
MMMM....så gott!!!

4 kommentarer:

  1. Gjorde detta recept idag! Verkligen supergott!!

    SvaraRadera
  2. Tusen tack för tipset! Alla fem i familjen tyckte det var jättegott och det var superenkelt att tillaga. Detta kommer garanterat bli en ny vardagsfavorit.

    SvaraRadera
  3. Janne, Skultuna28 juli 2016 kl. 16:35

    Ser verkligen gott ut, skall prova denna anrättning till kvällen.

    SvaraRadera