fredag 23 september 2011

Rotsakssoppa med frikadeller

Gillar verkligen den här soppan. Så enkel att laga till och så god att äta. Till det nybakade kroppkakebrödet  smakade soppan extra gott!
 Rotsakssoppa med frikadeller

Blandade rotsaker  (ex: kålrot, rotselleri, morötter, purjo, potatis)
Vatten så det täcker
grönsaksbuljong/kalvbuljong (blanda gärna)
ca 1 msk tomatpuré
salt, peppar
klippt persilja

Frikadeller:
400g fläskfärs
1 ägg
en svätt grädde
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
hackad persilja

Frikadeller: Blanda allt till en smidig fast smet. Forma till små-små köttbullar. Koka de direkt i soppan eller i egen panna i köttbuljong.
Soppan: Skär rotsakerna i lagomt stora bitar. Häll på vatten och tillsätt buljong och tomatpuré. Koka de mjuka i buljongen. Tillsätt frikadellerna och låt de koka klara. Smaka av med salt,peppar och hackad persilja. Servera med gott bröd!
Frikadellerna räcker till 2 soppkok à 4 port, eller ett större kok! Går bra att frysa både soppa och frikadeller.
  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar