Rotsakssoppa med frikadeller
Blandade rotsaker (ex: kålrot, rotselleri, morötter, purjo, potatis)
Vatten så det täcker
grönsaksbuljong/kalvbuljong (blanda gärna)
ca 1 msk tomatpuré
salt, peppar
klippt persilja
Frikadeller:
400g fläskfärs
1 ägg
en svätt grädde
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
hackad persilja
Frikadeller: Blanda allt till en smidig fast smet. Forma till små-små köttbullar. Koka de direkt i soppan eller i egen panna i köttbuljong.
Soppan: Skär rotsakerna i lagomt stora bitar. Häll på vatten och tillsätt buljong och tomatpuré. Koka de mjuka i buljongen. Tillsätt frikadellerna och låt de koka klara. Smaka av med salt,peppar och hackad persilja. Servera med gott bröd!
Frikadellerna räcker till 2 soppkok à 4 port, eller ett större kok! Går bra att frysa både soppa och frikadeller.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar