Fiskfärsbiffar 4 port
1 pkt torsk 400g
4 msk vetemjöl
1 dl mjölk
2 ägg
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 tsk torkad persilja
2 finrivna morötter
Kall sås
3 dl gräddfil
salladslök
citronpeppar
Tina fisken och krama ut vatten. Finfördela fisken i en matberedare tillsammans med mjöl, mjölk och kryddor. Tillsätt ägg och kör allt till en smet. Jag tycker det är godare om smeten inte är allt för slät. Det får gärna vara lite bitar av fisken. Blanda sedan ner morötterna och rör om med en slev eller slickepott. Smält smör i en stekpanna och klicka ner färs och stek biffarna gyllene på båda sidorna. Finhacka salladslök och blanda med gräddfil. Smaksätt med citronpeppar. Servera biffarna med potatismos, sås och broccoli eller annan grönsak.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar