Lax i hummersås 4 port
ca 600 g laxfilè eller 4 portionsbitar lax
4 dl matlagningsgrädde
3 msk hummerfond
2 tsk dijonsenap
1 krm cayennepeppar
3 msk stenbitsrom
ca 3 msk klippt dill
(räkor)
Blanda grädde, hummerfond, senap och cayennepeppar i en traktörpanna eller stekpanna med lock och låt det koka upp. (Obs! i detta läge smakar såsen inge vidare men det blir bättre så avskräcks inte nu). Skär laxen i portionsbitar utan skinn och lägg ner de i såsen. Lägg på lock och låt fisken sjuda på svag värme. Vänd bitarna efter en stund. När fisken är genomkokt: Ta försiktigt upp den och vispa ner rom och dill i såsen. Späd ev med lite vatten eller mjölk om såsen verkar för tjock. Smaka av och krydda ev med lite salt och peppar (brukar oftast inte behövas). Lägg tillbaka fisken och strö ev på räkor. Servera med pressad potatis som kan suga upp den goda såsen och gärna broccoli eller sallad till. Citron är också jättegott att pressa över.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar