Hemmagjord pizza i långpanna
Pizzadeg:
½ pkt jäst
2 dl ljummet vatten
1 msk olivolja
½ tsk salt
1 dl grahamsmjöl
ca 3 dl vetemjöl gärna special
Fyllning:
tomatpurè
1 burk krossade tomater
1 påse pizzaost
200 g rökt skinka i tunna skivor
100 g salami i tunna skivor
kalamataoliver
1 pkt fetaost
soltorkade tomater i god olja
färska tomater
pizzakrydda
ruccolasallad
Börja med degen: Lös
upp jästen med vattnet. Tillsätt olja, salt och graham. Rör om noga
eller starta maskinen. Tillsätt efterhand vetemjölet och kör till en
smidig deg som släpper kanterna. Den får gärna vara lite kladdig. Täck
med bakduk och jäs i 45 min. Kavla sen ut så den täcker en långpanna. Bre på tomatpuré och låt de krossade tomaterna rinna av i en sil. Bre på tomaterna. Strö över osten och därefter finhackad skinka. Dela ev salamin och fördela den på pizzan tillsammans med oliver, soltorkade tomater, fetaost och skivade färska tomater. Strö på pizzakrydda och grädda i 225 grader ca 15-20 min, eller tills den fått fin färg. Strö över ruccolasallad och servera direkt.
Grymt gott! (Och ja, Lars gjorde ALLT helt själv!)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar