Västerbottensruta med löjrom
1 färdigkavlad smördegsrulle
3 ägg
2 dl creme fraiche
1 tsk salt
2 krm peppar
ca 200 g riven västerbottensost
Garnering:
1 finhackad rödlök
creme fraiche
löjrom (jag hade sikrom)
dill
Rulla ut smördegen och placera den i en bakpappersklädd mindre långpanna. Den ska täcka formens botten men helst inte gå upp längs kanterna. Nagga botten noga och förgrädda i 225 grader i ca 10 min. Om den sväller upp kan man bara trycka ner den med en stekspade. Vispa upp ägg och creme fraiche. Tillsätt salt och peppar och blanda ner osten. Häll blandningen över botten och grädda i 15-20 min till. Låt den svalna. Rätten kan serveras antingen kall eller lite ljummen. Skär i rutor och lägg upp på fat och garnera. Som förrätt får man ut 6 portioner. Som drinktilltugg blir det minst det dubbla antalet.
Den här förrätten bjöd jag mina vänner på i fredags efter att ha snubblat på det här i din blogg! Underbart gott, så tack för det! :D
SvaraRaderaVa roligt att höra att den uppskattades! Älskar den här förrätten själv eftersom den är så enkel, man kan förbereda den och allt med västerbottensost blir ju så gott. Ha det bra! :)
Radera