Vänskapssallad
1 kg vitkål
4 morötter
2 paprikor (gärna olika färger)
3 hela saltgurkor
Lag:
1 dl vitvinsvinäger
1 dl rapsolja
2 msk strösocker
1 tsk salt
4 tsk italiensk salladskrydda
Strimla vitkålen gärna i en matberedare eller med en mandolin. Har man inget av det går det bra med en osthyvel också. Lägg vitkålen i en stooor bunke. Riv morötterna grovt och lägg över i bunken. Strimla paprikorna och hacka gurkorna fint. Blanda ihop allt i bunken. Blanda allt till lagen i en kastrull och värm så att socker och kryddor löser sig. Den behöver inte koka. Häll lagen över salladen, rör om och ställ kallt. Lägg ev över salladen i en finare bunke. Men det är så mycket lättare att röra om och blanda allt när man har en rejäl bunke så inte hälften hamnar utanför. Salladen håller ca en vecka i kylen. Riktigt god till all sorts mat!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar